Over ons

Wie zijn wij?

Anno 2021 zijn wij een 25-koppige enthousiaste leidingsgroep met zo'n 100-tal leden onder onze vleugels. Meer dan aandacht genoeg per kind dus! 

De leiding van scouts Nederokkerzeel organiseert vanaf de laatste week van september tal van leuke activiteiten voot hun leden. Dit zijn op-en-top scoutieve activiteiten zoals bosspelen, ruiltochten, leren sjorren en kaartlezen, maar evengoed spelletjes die enkel voortdrijven op de fantasie en de inventiviteit van het kind en de leiding zelf. dit doen we gebruikelijk van 14u tot 17u aan onze lokalen. Dit kan gaan van sluipspelen, casinoavonden en filmavonden tot dé fameuze woudloperskeuken waarbij de kinderen zelf hun eigen eten moeten koken op een houtvuur in het bos. 

Elke tak gaat ook eenmaal in het jaar op weekend en in juli gaan we allemaal samen op kamp. Voor de kapoentjes duurt het feest 5 dagen, van 21 tot 26 juli, de kabouters en welpen mogen al iets langer blijven, van 21 tot 28 juli, maar vanaf de jong-givers gaat iedereen een fijne tien dagen op kamp, van 18 tot 28 juli. De jin, de oudste tak van onze scouts, een groep vol enthousiaste 17-en 18-jarigen zijn daarvoor al op buitenlands-kamp geweest. De bekroning van hun scoutscarrière als lid, een carrière die ze hopelijk voorzetten als leiding.

Daarnaast zet de scouts zich in voor een heel aantal fijne activiteiten en evenementen doorheen het jaar waarbij de mensen van ons dorp en omstreken dichter bij mekaar gebracht worden. Deze activiteiten zijn onder andere onze startdag op de laatste zondag van september, Bon hiver in december, de winterbar op de tweede vrijdag van januari, de sliertjesdag in april, de zwoelen avond van okkeziel bruist in augustus en als kers op de taart: onze ZONZOZ in september. Om een eerste leuk beeld en de laatste nieuwtjes te krijgen van de scouts, kan je ook altijd terecht op onze facebookpagina: Scouts Nederokkerzeel. https://www.facebook.com/ScoutsNederokkerzeel/?ref=settings

Voor iedereen die zich aangesproken voelt hebben we verder nog maar één boodschap: kom gerust eens meespelen/proeven met/van onze scouts! Iedereen is welkom!

De allegorie van Sint-Stefanus!

Op een mooie herfstdag in hun domein d’Hocensele beginnen de gebroeders Stefanus hun oogst binnen te halen. Dankzij de goede zomer was er meer dan ooit leven in de brouwerij. In de moestuin waren de jonge spruitjes al aardig opgeschoten. Want dit jaar is er een nieuwe ploeg van tuinmannen en één tuinvrouw om ze met hun zorgen te omringen.Reeds meerdere jaren verpachten de gebroeders Stefanus een stukje kalkrijke klei- en zandgrond aan enkele plaatselijke witloofboeren en -boerinnen. In deze vruchtbare ondergrond zijn de kroppen witloof dan ook bijna gaar gestoofd. Maar wat wil je anders, na zo’n warme zomer!Zoals het hoort, hebben de gebroeders Stefanus ook ‘n rijk gamma aan kazen. De half-belegen kazen worden regelmatig gedraaid op de rekken in de koele kelder. Jarenlange ervaring en vakmanschap staan garant voor de creatie van een verfijnd en uitgebreid smakenpalet: de kaasmeesters en -meesteressen hebben echte ‘gele vingers’. Is er dan nog iemand die zou kunnen weerstaan aan vlotte crèmekazen die op de tong smelten? Of aan de pittigere varianten met mosterd of netelextract? Geen kaas van kwaliteit zonder een glaasje gegist druivensap… Maar ook hier hadden de gebroeders Stefanus, als levensgenieters, aan gedacht. De wijnranken zijn al drie decennia lang vergroeid in de glooiende zuiderflank van het domein. Daardoor zijn de raisins chateaux d’Hocensele vatbaar voor de zachte zuiderwind wat hen net dat ongrijpbare extra geeft. De verwerking van de druiven neemt slechts één jaar in beslag, waarna ze hun volwaardig boeket kunnen prijs geven. Geen wijnliefhebber die eraan weerstaan kan!U raadt het al, de gebroeders zijn trots op hun artisanale produkten. Op de jaarmarkt hebben ze de unieke gelegenheid om met hun gegeerde artikelen uit te pakken. Toch kunnen ze niet weerstaan aan een tiendaags festival op hun weilanden. Een festival dat afgesloten wordt zoals het hoort: met een stevige beat! Want vergis u niet, ook broeders zijn mee met hun tijd.

Jutta Boone