Code oranje

Beste ouders

Na de laatste veiligheidsraad omtrent Covid-19, willen we even duidelijkheid scheppen wat er verandert voor ons als scouts. Momenteel blijven de richtlijnen vanuit Scouts en Gidsen Vlaanderen hetzelfde, dit betekent dat code oranje nog steeds van kracht is.

Wat houdt deze code weer in?:

  • We werken in bubbels van 50 personen, de grote en de kleine bubbel.
  • Bij -12-jarigen mag de bubbel zowel binnen als buiten nog steeds 50 personen bedragen en zijn mondmaskers niet verplicht. Deze regel passen we enkel toe op de kleine bubbel.
  • Bij +12-jarigen (de grote bubbel) worden bij binnenactiviteiten maximaal 20 personen toegelaten en is het dragen van een mondmasker verplicht.

Voor een meer uitgebreide uitleg kan je steeds de website van Scouts en Gidsen Vlaanderen raadplegen via onderstaande link.
https://www.scoutsengidsenvlaanderen.be/corona/code-oranje-update-vanaf-1410

Zowel de leiding van de grote als de kleine bubbel dragen altijd een mondmasker tijdens de vergaderingen. Het dragen van een mondmasker is vanuit Scouts en Gidsen Vlaanderen niet verplicht bij leden van +12 jaar, maar wel sterk aan te raden.
Wij hebben besloten dat we mondmaskers WEL gaan verplichten aan de grote bubbel. Dit betekent dat zowel Jong-Givers als Givers steeds een mondmasker moeten dragen.

We verwachten de kleine bubbel (kapoenen en kawellen) nog steeds deze zondag van 10-13u en de grote bubbel (jong-givers en givers) van 14-17u. Zorg er ook voor bij het afhalen van je kind dat er voldoende afstand wordt bewaard tussen elkaar.

Als we al deze maatregelen zo nauwgezet mogelijk opvolgen dan kan de jeugdwerking hopelijk nog blijven draaien.

Met scoutieve groeten,
De groepsleiding